dimarts, 6 de febrer del 2018

Expliquem la informació que hem portat.

Amb la informació que hem portat hem fet el racó dels PINGÜINS



A la rotllana l'hem explicat.

L'ÀXEL ens ha dit que:
Els pingüins són unes aus amb molt bon caràcter.
No poden volar.
Viuen a un medi aquàtic. I en regions molt fredes.


Poden medir des de 30 cm a 1m,
Aquí ho estan ensenyant


L'ADRIÀ 
Ens ha explicat que les seves ales s'han convertit en aletes per poder nedar.
Que no tenen plomes a les aletes
Són de color negre i blanc
mengen peixos petits.


L'ÊRIC S.
Que les aletes són curtes i no tenen plomes.
Sota les plomes tenen una capa de greix que els protegeix del fred.
Que es reuneixen en colònies per mantenir l'escalfor.
Viuen gairebé sempre a l'aigua, només van al terra quan han de reproduir-se


L'ARLET I L'ABRIL 
Han portat el mateix conte, que ens explica on poden viure i on no. Al Pol Sud que s'hi està fresquet i tenen mar per poder nedar i pescar. També ens diu que neixen d'ous, que tenen bec i plomes.
També que hi ha 17 espècies diferents de pingüins: el pingüí Emperador, el de cara blanca, el real,...




L'ABRIL ens ha portat unes fotos de quan els seus pares van anar a Argentina i van anar a veure pingüins.


LA QUERALT
Ens ha explicat que tenen les plomes de color blanc i negre, les parts del seu cos, que són molt bons nedadors, que viuen al pol sud a l'Antàrtida, que s'ajunten en colònies, que mengen peix, krill, calamar i plàncton.
Que hi ha diferents espècies: el pingüí d'Adèlia, el de cara blanca, el de les Galápagos, el de cresta daurada, el punck, el de Sander, l'Emperador.
I que també podem trobar pingüins famosos a les películes: Els Pingüins de Magadascar, el Pingu, Locos por el surf, la Mary Poppins,...


EL NIL
Ens ha portat un llibre on es pot veure com és l'Antàrtida i els animals que hi viuen



 LA SOFIA
En el seu llibre hem pogut veure diferents ous d'aus, n'hi havia de molt petits i de molt grans, els del pingüí era dels mitjans, el més gran era d'Emu i el més petit, de.....
També ha portat un conte que es deia El Delfin, l'he explicat



L'ONA
Ens ha portat una foto de tres pingüins, es veia que els peus tenen 3 urpes i entre elles hi ha una membrana semblant a la dels ànecs, que els serveix per nedar


LA JANA


L'ASSETOU 
Ens ha dit que havia anat a la biblioteca a buscar aquest conte: El Pingüí, hi havia moltes coses que ja sabíem però d'altres de noves com que quan trben una baixada es posen de panxa i patinen avall, ajudant-se de les aletes, després ens hem posat nosaltres com si fóssim pingüins. Hi havia unes fotos molt maques.



EL SEBASTIÀ
Ens ha portat una bola del món hi hem pogut veure molt bé on era el Pol Sud i l'Antàrtida, també ens ha portat un conte que es diu: Perdut i Trobat , on un nen es troba amb un pingüí i es fan amics, ell mateix el porta fins al pol sud i el deixa allà, però quan marxa s'adona que es queda trist, fins que al final el pingüí no vol estar sol i se'n va a buscar-lo, quan es troben es fan una abraçada.



L'ANNA
Ens ha explicat que els pingüins són aus, que són carnívors perquè mengen peixos, omnívors perquè neixen d'ous en posen 2 o 3, que les plomes i el greix són per protegir-se del fred. s'ajunten amb colònies per reproduir-se,  les femelles ponen els ous i el mascle els manté calents sota el replec, mentre la femella va a buscar menjar que guarda dins del pap.


L'HUGO


 LA MARTINA



L'ÈRIC GARRIDO
Ens ha explicat quines parts tenia un pingüí, com neix, que menja, on viu, què és. Hem vist que molts han portat les mateixes fotos i van explicant més o menys el mateix.



LA JUDITH
Ens ha portat un conte però ens deia coses que no passen a la realitat, hem vist que hi ha contes que expliquen la realitat tal com és i d'altres que són més fantàstics i menys reals. Però que també ens agraden.


 LA MARIA
Ha portat un Atles on es podien veure els llocs on podem trobar pingüins com: l'Antàrtida, Austràlia, Argentina, Xile i que es troben a l'hemisferi sud. Hem comentat què volia dir aquesta paraula que fins ara encara no havia sortit.


LA DÀLIA



L'ORIOL


Ens ha explicat que va anar a veure pingüins a les Canarias amb la seva família i va poder veure pingüins.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada