dimecres, 21 de febrer del 2018

Fem la maqueta

Amb tot el material que ha portat cada grup s'han organitzat per començar la maqueta. Hi ha hagut alguns grups que no han portat gaire material i han hagut d'improvisar i buscar alternatives per poder-la fer.
Primer anaven parlant i de mica en mica han anat omplint les plates amb la sorra, pedres, algues, animals,...
Un grup l'ha fet en una caixa de cartró, per fer el mar han volgut posar-hi aigua i s'han adonat que aquesta sortia per tant en deduït que no ni podien posar. Els he demanat com podien fer el mar i m'han dit amb cartolina blava, l'hem buscada i després m'han demanant si podien posar-hi plastilina blava i han omplert la caixa.
Un altre grup m'han demanat si la podien fer amb un cistell que tenim a la classe i els l'he deixat, però com que tenia forats han vist que tampoc hi podien posar aigua, per tant primer han posat sorra i després cartolina i plastilina blava.
Els materials que els faltaven els anaven demanant als altres grups, avui han vist que s'ha de compartir i ho han fet molt bé.
Un altre grup han omplert el gibrell d'aigua i quan hi han posat els pingüins que havien fet l'altre dia amb plastilina han vist que es desfeien i ho han dit als altres grups.
Per tant els tocava buscar solucions: alguns els han posat damunt les pedres, d'altres en una plata annexa.
Un grup ha portat una plata petita per posar aigua i una de cartró plana, després han decidit posar-ne una damunt de l'altre. A la més plana hi han posat la sorra i a l'altre l'aigua.
Tots els grups podreu veure que s'han anat coordinant i cadascú feia alguna cosa.

Fem la maqueta de l'habitat del pingüí blau.

Aquí podeu veure cada maqueta amb els autors que les han fet.

Maquetes acabades. P5C

Quan han acabat cada grup ha explicat com els havia anat. Quins problemes havien tingut i com els havien solucionat. La resta de la classe els ha avaluat amb targetes verdes i vermelles. També hem mirat si havien posat el que mengen, els seus depredadors, la sorra i les pedres, els pingüins, l'aigua del mar salada. Algun grup s'havia descuidat de posar sal a l'aigua i n'han demanat als altres grups i n'han posat.

Expliquem les maquetes i les avaluem. P5C

Vídeo fent la maqueta.

Fem la maqueta de l'abitat del pingüí blau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada