dijous, 3 de maig del 2018

Fem preguntes a un altre expert

Ens ha vingut la mare de la Martina que és infermera que ha anat a la classe de la seva germana i ha preparat dues maquetes per explicar als alumnes el què volien saber. Quan ha vingut a la nostra classe també li hem fet vàries preguntes.

Com respirem? a través del nas agafem l'aire que arriba als pulmons  inflant-se i quan treiem l'aire aquests es desinflen i ho fa a través del diafragma. Ens ha portat una maqueta que es veia molt bé com s'inflaven i es desinflaven els globus com els pulmons.

Com es mou la llengua? ens ha dit que té 8 músculs, que serveix per tastar, per parlar, per empassar-nos l'aigua i el menjar,..

Per què serveixen les celles i les pestanyes? ens ha explicat que eren per protegir els ulls de la pols, sorra,...
Ens ha explicat l'aparell digestiu mitjançant una altre maqueta, han pogut veure com entrava el líquid per la boca i arribava a l'estomac fins a passar a l'intestí prim i després al gruixut fins que sortia.

Com es belluguen els ulls? al costat dels ulls hi ha uns músculs que van  cap al darrere del cap i s'ajunten amb el nervi òptic que arriba al cervell que fa que dongui les ordres  per moure's. Ens hem posat les mans al darrere del clatell i al moure els ulls es notava un lleuger moviment.
Avui hem tornat aprendre més coses.

Per que es dobla la cama? Ens ha explicat que es mouen gràcies a les articulacions, la ròtula en el genoll i el colze al braç. També hi ha els cartílags i els lligaments que ajuden.

GRÀCIES SÍLVIA PER HAVER-NOS AJUDAT EN EL NOSTRE TREBALL!!

Ens ve un expert. P5C


Ens ve la Sílvia. P5C


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada